מתכונים עם פתיתים: לילדים אבל לא רק

בעוד שבחו"ל פתיתים נחשבים למין סוג של קוסקוס אקסקלוסיבי של שפים, אצלנו בארץ מדובר בחומר גלם שמככב בכל מטבח ובכל המנות האהובות. ילדים הם קהל היעד העיקרי אבל לא רק, גם סטודנטים שאין להם זמן להכין מנות גורמה, גם אנשים שאוהבים אוכל ביתי, גם אנשים ששומרים על הבריאות ומכינים שלל מנות בשילוב פתיתים. לא חסרים מתכונים שבהם הפתיתים משתלבים נהדר ומשחקים בתפקיד הראשי, לא רק כתוספת משנה ליד הקציצות והפירה. תתפלאו אבל מפתיתים ניתן להכין יופי של קדרות, סלטים, תבשילים, ריזוטו אפילו, מאפים מטורפים, ממולאים מטמטמים, פשטידות נימוחות, וגם, תאמינו או לא, אבל כן, גם קינוחים מתוקים ומפנקים.

בשנים האחרונות יצאו לשוק גם מלא פתיתים בצורות מגניבות, לטובת הילדים שאוכלים קודם כל עם העיניים. גם המבוגרים אוהבים לשחק עם סוגי הפתיתים השונים בעת הכנת המנות. כך שהיום ניתן לבחור בין שפע רב של סוגי פתיתים – מספרים, אותיות, כוכבים, חיות. ויש גם הרבה טעמים של פתיתים.

הנה לכם כמה הצעות מקוריות של מתכונים עם פתיתים:

ריזוטו של פתיתים עם גבינת סויה

הטבעוניים שביניכם, או הרגישים ללקטוז יעופו של המתכון הזה:

קודם כל, מה צריך?

חומרים שיספיקו ל-6-8 מנות:

1 כוס פתיתים עגולים קטנים

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1/2 בצל סגול קצוץ

1/4 כוס יין לבן יבש

3 כוסות ציר ירקות/מים

50 גרם חמאה (אפשר חמאת סויה או קוקוס)

3 כפות שמן זית

2 כפות עירית קצוצה

מלח ופלפל

2 כפות פרמזן מגורד

5-6 כפות גבינת סויה צהובה מגורדת

 

ועכשיו, איך מכינים?

  1. קודם כל, מתחילים עם זה שממיסים ביחד חמאה ושמן זית בסיר ומטגנים בהם בצל קצוץ במשך כמה דקות, עד שהבצל הופך לבעל מראה שקוף. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים, ממשיכים לטגן מעט ומוסיפים יין לבן לפי טעם.
  2. ברגע שהיין נספג מתחילים להוסיף את הנוזלים: מוסיפים כף אחת של ציר ירקות או מים ומערבבים בבחישה ללא הפסקה. ממשיכים כך להוסיף כף אחרי כף. ממשיכים לעשות זאת עד שכל הנוזלים נספגו והפתיתים רכים.
  3. אחרי שהפתיתים מתרככים מתבלים בפפריקה מתוקה, גבינת סויה מגורדת, מלח ופלפל. מערבבים, מוסיפים עירית קצוצה ומסירים מהאש.
  4. מניחים מהפתיתים בקערת הגשה, מגרדים מעליהם גבינת סויה נוספת ומגישים.
  5. בתיאבון!

 

קארי פתיתים וטופו בחלב קוקוס וירקות

מנה עשירה, בריאה ומזינה על טהרת הפתיתים.

קודם כל, מה צריך?

חומרים שיספיקו ל-6 מנות:

2 כוסות פתיתים "אורז" של סוגת

חצי קילו קוביות טופו

שליש כוס שמן קנולה

2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים

2 ענפי בצל ירוק קצוצים לטבעות

2 שיני שום כתושות

1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים, קצוץ דק

כף סוכר חום

תערובת של קוביות חתוכות מבטטה, גזר, גמבה וקישוא

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כוסות חלב קוקוס (פחית 400 מ"ל)

3 כפות תערובת קארי איכותית

רבע כפית קינמון

רבע כפית הל

רבע כפית שבבי צ'ילי

 

בשביל ההגשה:

חופן כוסברה קצוצה דק

חצי כוס בוטנים קלויים קלופים

 

ועכשיו, איך מכינים?

  1. מחממים חצי מכמות השמן במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים או סיר רחב. מוסיפים את קוביות הטופו, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים אותם מכל הצדדים. מוציאים, ושומרים בצד מכוסה.
  2. באותה המחבת, מחממים את שאר השמן ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והסוכר ומטגנים יחד. מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר, הגמבה והקישוא ומטגנים כ-10 דקות על להבה קטנה, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
  3. מערבבים חצי כוס מים חמים עם התבלינים. מוסיפים את המים המתובלים ואת חלב הקוקוס למחבת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 7 דקות או עד שהפתיתים מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול, שומרים מכוסה חמש דקות נוספות.
  4. לפני ההגשה מוסיפים פנימה את קוביות הטופו ומחממים ביחד.
  5. בתיאבון!

צור קשר: