אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

תרופות סבתא לחורף הקר

מיד שמתחיל להתקרר, הנזלת מתחילה לנזול, תחושה של חולשה בשרירים וחוסר אנרגיה מלווה רבים מאיתנו, יש כאלה הסובלים מאלרגיות כמו דמע, גירודים ותסמינים הקשורים לעור, צינון והרשימה עוד ארוכה. אז מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם תופעות החורף ואילו תרופות סבתא באמת יכולות לעזור.

 

הכינו לעצמכם תה עם ג‘ינג' דבש וגם לימון

זה נשמע כמו איזה מתכון קלישאתי, אבל השילוב הזה באמת עוזר! לא סתם מומחים מתחום רפואה אלטרנטיבית  כמו תזונאים, מדקרים, מטפלים במגע וכדומה ממליצים על השילוב הזה. מדובר במשקה חורפי חם שמכיל את כל הרכיבים המסייעים לגוף להתמודד עם צינון וגם עם שפעת. הלימוד מכיל מגוון רחב של רכיבים אנטי בקטריאליים המסייעים בחיזוק המערכת החיסונית. החומציות שלו מסייעת למנוע סביבה של ווירוסים וחיידקים, מה שמפחית את הסיכוי לצינון להתפתח. בנוסף הלימון מכיל כמויות גבוהות של וויטמין סי, נוגד חמצון עוצמתי המסייע בחיזוק המערכת החיסונית. מנתונים מחקריים עולה כי הדבר מעולה לטיפול ומניעת שיעול. הוא מכיל המון רכיבים איכותיים ונחשב לאנטיביוטיקה של הטבע! בנוסף, הדבש יעיל בדיכוי חיידקים מסוגים שונים ופטריות. על פי הרפואה הסינית המסורתית, הג‘ינג'ר מעולה לחיזוק מערכת הנשימה, הוא נוגד דלקות ומעולה למי שמרגיש שלא בטוב.

 

מספר 1 בתרופות סבתא – מרק ירקות ועוף

תרופת סבתא קלאסית שאין אחד שלא שמע עליו. מרק עוף עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים מסוגים שונים. הוא מצוין נגד הצטננות ומסייע בחיזוק המערכת החיסונית.  בנוסף, המרק עוזר להחזיר לגוף את המינרלים שחסרים לו בזמן מחלה. יש לו תכונות אנטי דלקתיות והוא מעולה במצבים של קרירות, שפעת, דלקות וכדומה.

 

עלי זית

אמנם לא מדובר בתרופת הכי פופולארית, אך היא בהחלט יעילה. עלי זית ידועים כמסייעים באיזון רמות לחץ הדם בגוף, אך גם במצבים של התקררות הם מקלים על שיעול ומחטאים את הגרון. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להרתיח בסיר מים ולהכניס עשרה עלים של זית למשך רבע שעה. לאחר מכן יש לסנן את המים ולשתות אותם.

 

מרגישים סתומים? אלה תרופות הפלא

אחת מתופעות הלוואי של התקררות היא אף סתום. הדבר יוצר גודש בלתי נסבל וכמובן נזלת שנתקעת בין הסינוסים. חשוב להכיר בכך שברגע שמוציאים את הליחה, הדבר עוזר לתהליך ההחלמה משום שהתפקיד שלה הוא בעצם לכלוא את החיידקים שיש לנו בתוך הגוף. לכן, חשוב מאוד שלא לייבש את הליחה, אלא להוציא אותה החוצה. כדי לעשות את זה ניתן לעשות שטיפות של מי מלח ואז הליחה יוצאת החוצה ומאפשרת לנו לנשום בקלות. טפטפת או מזרקת ביחד עם מי מלח שמכינים בבית עושים עבודה מצוינת. עוד דבר שיכול לעזור הוא סיר אדים. האדים למעשה עוזרים לנו לשחרר את הליחה. מומלץ מאוד להרתיח סיר עם מים ולטפטף פנימה שמן אקליפטוס. כעת כדאי להטות את הראש מעל הסיר ולכסות את הראש במגבת בכדי ”לכלוא את האדים“. נשמו את האדים במשך עשר דקות ומדי שתי דקות, קנחו את האף מהליחה.

 

ועוד כמה תרופות סבתא ששווה להכיר

  • בצל – כל מה שתאם צריכים לעשות הוא לחתוך בצל ולהניח אותו בחדר השינה. מדובר בתרופת פלא ממש. הבצל פשוט לוקח אליו את כל החיידקים ומאוד מקל על הנשימה במהלך הלילה. אמנם מדובר בתרופה מאוד מסריחה אבל, זה באמת עוזר.
  • אגסים – רקחו בבית חליטה מאגסים עם קינמון ודבש. האגסים מסייעים להקל על מערכת הנשימה ומקלים על הצינון.
  • סירופ שמכינים בבית – דבש, בצל וכמה שיני שום בתוך מכתש ועילי יעשו עבודה מעולה נגד הצינון.