אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

איך להיפטר מכאב גרון מתמשך?

כולנו סובלים מעת לעת מכאבי גרון. על פי רוב, קל מאוד להאשים את המזגן בקיץ או מזג האוויר הקר בחורף בהתפתחות כאבי גרון, אך כאשר אלו אינם חולפים תוך פרק זמן של כמה ימים, אפשר להתחיל ולשייך את הכאב לעוד כמה אפשרויות, חלקן קשורות לקיבה שלנו. על הסיבות שבגינן עלול להופיע כאב גרון מתמשך ועל דרכי הטיפול בהתאם לסיבה הספציפית שגרמה לו, תוכלו ללמוד מייד.

 

כאב גרון מתמשך – לא בהכרח בגלל צינון

מה הקשר בין דלקת בקיבה לריפלוקס? אם לא ידעתם, מצבים רפואיים אלו, אשר קשורים בבעיות במערכת העיכול, מתבטאים במגוון רחב של תסמינים, שחלקם כוללים כאבי גרון מתמשכים. מהו למעשה הקשר הפיזיו-פתולוגי שבין כאב גרון מתמשך לבעיות שנובעות ממערכת העיכול והקיבה שלנו? ובכן, התשובה נובעת מהקרבה האנטומית שבין הוושט לקיבה. מה שמחבר בין שני אזורים אלו הוא שסתום חד כיווני, שדואג שמזון יעבור לתוך הקיבה לאחר הבליעה. ברגע שמתרחשת בעיה כלשהי בשסתום, מיצי קיבה חומציים עושים את הכיוון ההפוך לכיוון הוושט הרגישה מאוד, הם צורבים אותה וגורמים לא רק לצרבות, אלא גם לכאבי גרון מתמשכים שאינם עוברים לאורך זמן.

 

משקל עודף, סכרת, עישון, צריכה מוגברת של קפאין ואלכוהול, זיהום חיידקי בקיבה, שינויים הורמונליים ועוד – כל אלו מגבירים את הסיכון לחזרת תוכן הקיבה לכיוון הושט ו/או עלייה ברמת החומציות של הקיבה וכתוצאה מכך, הופעת כאבים מתמשכים בגרון. הטיפול הרפואי בכאבי גרון ממושכים שנגרמים עקב בעיות קיבה, כולל בדרך כלל שילוב של תרופות אנטיביוטיות ושימוש בתרופות נוגדות חומצה. חשוב לציין כי בנוסף לסיבות אלו, כאב גרון מתמשך יכול לנבוע גם מסיבות נוספות שלא קשורות לצינון והתקררות, כגון רגישות למזון, אלרגיות, שימוש בתרופות ולעיתים גם בעקבות גידולים בגרון.

 

כאבי גרון מתמשכים – בעקבות הדבקה פתוגנית

כאמור, ברוב המקרים, וירוסים וחיידקים שנדבקתם בהם במהלך צינון והתקררות, הם אלו שיגרמו לגרון שלכם לכאוב, מאחר והם גורמים להפעלה של מערכת החיסון כנגדם. התסמינים הנוספים המיוחסים להדבקה פתוגנית שכזו עשויים לכלול חום גבוה, נזלת, בלוטות לימפה מוגדלות, כאבי ראש ועוד. בהתאם לאבחון, הרופא ימליץ על הטיפול התרופתי המתאים ביותר שיכול לכלול שימוש באנטיביוטיקה, משככי כאבים, תרופות מכייחות ועוד. כאשר הטיפול מיטבי ומוצלח, כאב הגרון לא אמור להימשך מעל שלושה עד שבעה ימים. במידה והכאב ממשיך מעבר לפרק זמן זה, הרי שייתכן שישנה בעיה נוספת או שמערכת החיסון ממשיכה להגיב ביתר כנגד הפתוגנים גם כאשר הם כבר אינם נוכחים.

 

כאב גרון מתמשך – כיצד הרפואה הסינית יכולה לעזור?

הרפואה המערבית מסוגלת לטפל היטב בבעיות של כאבי גרון אקוטיים וחריפים אך פחות בכאבי גרון מתמשכים. מדוע? מאחר וישנה בעייתיות להמשיך עם הטיפול התרופתי לאורך זמן, בשל תופעות הלוואי שהוא גורם, מה גם שהטיפול התרופתי לא תמיד מתאים עבור נשים בהריון, ילדים וקשישים, שלהם מחלות רקע שונות. מה בכל זאת ניתן לעשות? ובכן, כאב גרון מתמשך ניתן לטיפול בצורה יעילה למדי באמצעות רפואה סינית, אשר כוללת בין היתר שילוב של תזונה מותאמת אישית, צריכת צמחי מרפא ייעודיים וטיפולי דיקור סיני.

 

כל סוגי הטיפולים הללו יחד ובנפרד, הוכחו ככאלה שיכולים לחזק את השסתום הקיבתי-וושטי ומערכת החיסון, להקטין את רמת החומציות בקיבה ולהחזיר את תפקוד הקיבה למצב תקין. כל זאת ללא תופעות לוואי, ללא תלות וללא התנגשות בטיפול הרפואי שמקבלים. אינספור אנשים ברחבי העולם כבר נעזרו בטיפולי הרפואה הסיניים, העלימו את כאבי הגרון הכרוניים שלהם והחזירו לעצמם את שלוות החיים שלהם. כדאי גם לכם לנסות.