אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

איך מייצרים ומעצבים פרספקס

איך מייצרים פרספקט

זכוכית אקרילית, המוכרת גם בשמה המסחרי "פרספקס", היא חומר גלם סינטטי, אשר מצוי בשימוש רחב בתחומי התעשייה, הצבא והשימוש הביתי. תכונותיו של הפרספקס דומות באופן בסיסי לתכונותיו של הפלסטיק, כאשר הפרספקס מתאפיין בקשיחות, עמידות, וגמישות רבה ביחס לפלסטיק.

הפרספקס מיוצר לרוב בצורתו השקופה, כאשר ניתן לייצר פרספקס גם בגוונים אחרים במידת הצורך. אף שמראהו החיצוני דומה במידה מסוימת לזה של הזכוכית הרגילה, הפרספקס קשיח בהרבה מהזכוכית הרגילה, בעל עמידות גבוהה כנגד נזקים חיצוניים, ומעביר אור בצורה חלקה יותר מהזכוכית הרגילה, מה שמבטיח כי לא ידהה לאורך הזמן.

איך מייצרים פרספקס?

הפרספקס פותח לראשונה בסופה של המאה ה-19, כאשר השימוש המסחרי הרחב בו החל רק במהלך השנים הראשונות של המאה ה-20.

זכוכית אקרילית זמינה באחת משלוש צורות: לוחות שטוחים , צורות מוארכות (כגון גלילים ומוטות), ואבקת דפוס. אבקת דפוס מיוצרת באמצעות תהליך המכונה suspension polymerization, אשר במסגרתו מעורבות טיפות זעירות של מונומר בתמיסה של מים, וזאת יחד עם זרז כימי.

לוחות ומוטות הפרספקס מיוצרים לרוב באמצעות חימום של חומר הגלם על ידי תנורים מיוחדים, אשר מאפשרים לנצל את גמישותו ולעצבו בתבניות מיוחדות, אשר אליהן מוזרם החומר. שיטה נוספת ליצירת לוחות פרספקס היא באמצעות שיטת ה"אקסטרוזיה", המוכרת גם בשם "שיחול", אשר במסגרתה הפרספקס מועבר דרך שרשרת של גלגלות, בעודו במצב צבירה מותך, כאשר אלו מעצבות את צורתו בהדרגה וכן את מידת העובי שלו.

איך מייצרים פרספקט

איך מעצבים את הפרספקס?

אחד מיתרונותיו הגדולים של הפרספקס ביחס לחומרי גלם אחרים בשוק נובע מהיכולת לעצב את לוחות הפרספקס במגוון רחב של דרכים שונות, וכך להשתמש בחומר לצורך יצירת מגוון רחב של מוצרים שונים. את עיצוב הפרספקס ניתן לבצע במגוון דרכים, כאשר השיטה הבסיסית והנפוצה היא על ידי חימום נקודתי של אזור מסוים בפרספקס, מה שמאפשר לעצב את צורתו באופן מדויק.

שיטה נוספת ומדויקת לעיצוב הפרספקס היא על ידי שימוש בקרני לייזר, כאשר קרן הלייזר מאפשרת לבצע חריטה על גבי הפרספקס באופן מדויק יותר ובמהירות רבה. כמו כן, קרן הלייזר מאפשרת גם לבצע חיתוך בפרספקס במידת הצורך.

במקרים בהם ישנו צורך לבצע בפרספקס חיתוך רחב יותר, ניתן להשתמש במסור חשמלי מיוחד, המעוצב באופן ספציפי לשם חיתוך הפרספקס באופן מהיר ויעיל. חיתוך בצורה זו מבטיח כי הפרספקס עצמו לא יינזק, ועמידותו תישאר ללא פגע.

בסופו של דבר, העלייה הניכרת במספר השימושים בפרספקס במהלך השנים האחרונות, הובילה ליצירת דרכים רבות ושונות ליצירת ועיבוד הפרספקס, וזאת בהתאם לרצון הלקוח כיצד ייראה התוצר הסופי. גמישותו הרבה של הפרספקס מחד, וקשיחותו הניכרת מאידך, מאפשרים לעצב את הפרספקס במגוון רחב של דרכים, וכל זאת בהתאם לשאיפתו של הלקוח מחד, ולאמצעים הטכניים העומדים לרשותו של הגורם המייצר מאידך.