אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

סגולות הכורכום – הכירו את הצהוב המופלא

הכורכום הפך להיות בעת האחרונה לכוכב הראשי של ממש – כולם רוצים אותו, וכולם מדברים עליו רבות. סגולות כורכום נחשבות כיום למדהימות, וכאלה אשר יכולות לסייע במקרים רפואיים רבים. עבור אלו ממכם שתוהים – "על מה כל המהומה?" ריכזנו לכם כאן בשורות הקרובות מידע רלוונטי כל הכורכום, על סגולותיו הרפואיות של כורכום, ומה המחקר הרפואי אומר על שימושים רפואיים של כורכום?

מבוא לשימושים רפואיים בסגולות הכורכום

את הכורכום כמעט ולא ניתן לפספס, בעיקר בגלל הצבע הצהוב החזק שלו, אשר מגיע כחלק מהרכיבים השונים שנמצאים ומרכיבים את הכורכום. את הכורכום, רובנו מבכירים בתור תבלין, אך בכתבה הקרובה, באנו במטרה לדבר על הסגולות הרפואיות שקיימות בכורכום. הכורכום, נמצא למעשה בשימוש רפואי כבר שנים רבות, זאת בדומה לשימושים רפואיים אחרים שהרפואה המשלימה נוהגת לעשות בעזרת צמחי מרפא. בתרבות ההודית לצורך העניין, נהוג להשתמש בכורכום במקרים שבהם יש לטפל בבעיות נשימה, שיעול, במקרים של סכרת, אנורקסיה, ובעוד מקרים נוספים. גם ברפואה הסינית, נהוג להשתמש בכורכום בתור תרופה טבעית, זאת כאשר הכורכום משמש ברפואה הסינית בתור תרופה אשר נהוג להשתמש בה עבור מטרות רפואיות רבות.

הכורכום יכול לסייע לחזק את מערכת החיסון

הכורכומין, החומר הפעיל שנמצא בתור צמח הכורכום, הוא רכיב בעל יכולות נוגדי חומצה גבוהות מאוד, אשר יכולים לעזור למערכת החיסון בגוף האדם להתחזק. בנוסף, מחקרים רפואיים רבים מצביעים על קשר ישיר בין צריכה מוגברת של כורכום, לבין הקטנת הסיכויים של האדם שצורך את הכורכום לפתח סרטן הערמונית.

כורכום יכול להגן על הכליות שלנו

מחקרים רבים מצביעים על קשר ישיר בין צריכה של כורכום, לבין ייצור עצמי של חלבונים בגוף שלנו אשר מסייעים בהגנה על הכליות.

איך תשלבו כורכום בתזונה שלכם

למעשה, הרכיב המשמעותי בתבלין הכורכום הוא הכורכומין, רכיב בעל נוגדי חמצון עוצמתיים מאוד הנמצא בכמויות יחסית גבוהות בתוך הצמח. כדי שתוכלו לקבל לתוך הגוף את רכיב הכורכומין יש כמה דברים שאפשר לעשות. ראשית, ניתן להתחיל להוסיף את הכורכום באופן קבוע לתבשילים שלכם כמו למשל לדגים, תבשילי טופו, עוף, בשר ועוד. בנוסף, ניתן לשתות באופן קבוע חליטה המכילה שורש כורכום טרי (ניתן לרכוש בחנויות התבלינים השונות או בחנויות ירקות מיוחדות). לחליטה ניתן להוסיף צמחי מרפא ומוצרים נוספים כמו ג‘ינג'ר, קינמון, דבש ועוד. יחד עם זאת הכורכומין נמצא גם בתוך קפסולות ותוספי תזונה, רק חשוב לבחור בפורמולה איכותית. בכל אופן, כדאי לדעת כי יש תרופות המתנגשות עם הצמח ולכן אם אתם צורכים תרופות באופן קבוע, או אם אתם סובלים ממחלה כזו או אחרת, יש להתייעץ עם הרופא המטפל שלכם האם מומלץ לכם לצרוך את הכורכום באופן קבוע או לא.