אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

צמחי מרפא לשינה טובה יותר – כל מה שצריך לדעת

מאז ימי קדם, צמחי מרפא היו אחד מסוגי הפתרונות המומלצים ביותר על מנת לטפל במגוון רחב מאוד של בעיות, החל מלחץ נפשי ועד לשימוש של צמחי מרפא לשינה טובה יותר. בעוד כי גם לרפואה המודרנית יש מגוון רחב מאוד של פתרונות עבור בעיות שינה, ייתכן כי השימוש בצמחי מרפא יהיה יעיל לא פחות, כמובן ראוי לציין כי מדובר על תהליך של ניסוי ותהייה מאחר וכל צמח מתאים לאדם אחר. על כן, בכתבה זו החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת אודות שימוש בצמחים לשינה טובה יותר וכל היוצא בכך.

 

סוגי צמחי מרפא מומלצים

  • ולריאן – בעת בה אנו מדברים על שימוש של צמחי מרפא לשינה טובה, אין ספק כי ולריאן יופיע בראש הרשימה. למעשה, מדובר על צמח אשר מיוחסת לו היסטוריה ארוכה מאוד של שימוש בקרב האנושות, כאשר במשך מאות שנים בני האדם היו נוהגים להשתמש בו מכיוון שחלק ראו בו סגולות של תחושת הרגעה אשר מעודדת שינה טובה יותר. כמו כן, חשוב לציין כי מספר מחקרים קליניים הראו כי אכן לצמח הולריאן יש תוצאות מוכחות באשר לשיפור מצבים של נדודי שינה.

 

  • מליסה – אחת מהדוגמאות העתיקות ביותר של צמחי מרפא לשינה טובה יותר היא השימוש בצמח המליסה שכן, מדובר על צמח בו השתמשו על מנת להשרות תחושת רוגע שמובילה לשינה טובה יותר עוד מתקופת ימי הביניים, כאשר צמח זה היה נפוץ במיוחד בקרב הרפואה העממית האירופית. לצמח הנפלא הזה יש ריח הדרים מרענן, זאת בעוד כי מדובר על צמח שניתן גם לחלוט על מנת לשתות אותו בתור תה לכל דבר ועניין.

 

  • קמומיל – בעוד כי מחקרים קליניים לא מצאו קשר ישיר אשר הופך את צמח הקמומיל לאחד מהסוגים של צמחי מרפא לשינה טובה יותר, חשוב לציין באותה הנשימה כי אותם מחקרים אכן מצאו שאותו הצמח יכול לסייע רבות בהפגת מתח וחרדה. על כן, חשוב לציין כי על אף שהשפעותיו של הקמומיל אינן נמצאו יעילות כנגד בעיות שינה כרוניות, ייתכן כי השפעה עקיפה בעקבות סגולותיו למיגור חרדה וסטרס בהחלט תעזור.

 

לא לשכוח מהדבש

כאשר אנו מדברים על צמחי מרפא לשינה טובה יותר ועוד מספר סגולות שהפכו את השימוש באותם הצמחים לנפוץ עוד מימי קדם, אי אפשר שלא להזכיר את הדבש. למעשה, הנוזל המתוק והטעים שמקורו צוף צמחים יכול לסייע רבות גם הוא למען שינה טובה יותר, זאת מכיוון שמחקרים מצאו כי דבש מעודד שחרור של טריפטופן במוח. הטריפטופן בעצם הופך לאחר מכן לסרוטונין, הורמון האושר אשר מספקת תחושת רגיעה ולאחר מכן הופך למלטונין – ההורמון שעוזר לנו לישון שינה איכותית ועמוקה.